Våren 2020

Vårprogrammet 2020

Onsdag 15. januar kl 18:00 ”Vestmarkas natur og plasser”

Sted: Bekkestua Bibliotek.  Vestmarka har vært arbeidsplass og boplass for mange gjennom historien. Vi får en lysbildebasert orientering om naturen og plassene av tidligere.skogbestyrer Yngve Andersen.

Onsdag 29. januar kl. 18:00 ”Tanumplatåets oldtidshistorie”

Sted: Tanum menighetshus. De første sporene etter mennesker på Tanumplatået er 4000 år gamle. Det er gjort nærmere 40 arkeologiske funn i dette området. Arkeolog Malin Trømborgsom forteller om vår tidlige historie.

Torsdag 13. februar kl 18:00 Omvisning på Asker museum

Asker museums opprinnelige eiere Tilla og Otto Valstad var sammen med sine naboer på Labråten, Hulda og Arne Garborg grunnstammen i Kunstnerdalen i Asker. Museumsbestyrer Fredrikke Hegnar von Übisch viser oss rundt.

Onsdag 25. mars kl 18:00 Årsmøte i Asker og Bærum historielag 2020

Sted: Venskaben, Asker. Innkalling med årsmøtepapirer sendes ut i god tid i henhold til vedtektene.
Etter årsmøtet foredraget ”Milorg i Asker og Bærum” v/ forfatter og lokalhistoriker Trygve Christensen. Milorg ble tidlig organisert i Asker og Bærum under distrikt 13. I møtet blir det foredratt om aktivitet, omfang og utfordringer for denne virksomheten.

Lørdag 25. april. kl 10 – 16 Båttur til Oscarsborg.

”Oscarsborg 80 år etter”. M/S ”Rigmor” er chartret for turen og vi letter anker kl 10:00 fra ”Rigmorbrygga” i Sandvika.. På Oscarsborg får vi omvisning på festningen inklusive torpedobatteriet samt foredrag på stedets forsvarsmuseum. Vi beregner retur til Sandvika ca. kl. 16:00 Max antall deltakere 50 personer Deltakerpris medlemmer: 700 kr *). Ikke medlemmer: 800 kr. Deltakerprisen inkluderer enkel lunsj på båten. Påmelding til: Marit Sørnæs, epost: mrsornas@gmail.com tlf. 916 49 996. Forhåndsbetaling merket ”Oscarsborg” til konto nr. 1627 07 25639 eller Vipps nr 12239 senest 18.04.2020.

Søndag 10. mai kl 12:00 ”Grini fangeleir – 75 år etter frigjøringen”.

Fremmøte ved Grini museum. Vi får fagforedrag om Grini fangeleir, omvisning i museet og en musikal del med fremføring av Grinisanger. Fagforedrag/omvisning ved formidler Søren Aagaard Rasmussen og sanger ved Per Vollestad. Max antall deltakere 50 personer. Deltakerpris medlemmer: 200 kr *). Ikke medlemmer: 250 kr. Påmelding til: Marit Sørnæs, epost mrsornas@gmail.com tlf. 916 49 996. Forhåndsbetaling merket ”Grini” til konto nr. 1627 07 25639 eller Vipps nr. 12239 senest 3. mai 2020.

Tirsdag 26. mai. kl 17 Vandring til hytta Kristi Rolighet mellom Godthåb og Dælivann.

Rune Gerhardsen forteller om Kristi Rolighet, betydning for landet og familien Gerhardsen. Hytta er sentral i norsk etterkrigshistorie og var stedet både for rekreasjon og strategiske samtaler og politikkutforming i en krevende tid. Fremmøte kl. 17.00 ved parkeringsplassen ved Steinskogen gravlund. OBS: Man kommer ikke inn i hytta, så alt foregår utendørs.

Lørdag 6. juni kl 09:00 –  Busstur til Tønsberg og Horten

”Klokkestøping og marinehistorie”. Vi besøker Norges eneste klokkestøperi, Nauen klokkestøperi ved Tønsberg, som har produsert kirkeklokker og klokkespill i mer enn 175 år. Deretter går ferden til Marinemuseet i Horten og KNM Narvik, som nå er museumsskip. KNM Narvik deltok i den stående Atlanterhavs styrken i lengre tid enn noen annen norsk fregatt, og gjennomførte over 60 tokt til Nord Norge. Avgang kl. 09:00 ved Bjørnegård Skole eller 09:15 ved Sandvika bussterminal. Max antall deltakere 40 personer. Deltakerpris medlemmer: 550 kr *). Ikke medlemmer: 650 kr. Påmelding til: Marit Sørnæs, epost mrsornas@gmail.com tlf. 916 49 996. Forhåndsbetaling merket ”Nauen” til konto nr 1627 07 25639 eller Vipps nr 12239 senest 29. mai 2020.

Tirsdag 16. juni kl. 17:00. ”Fridtjof Nansen og aktiviteten på Polhøgda”

Sted: Polhøgda, Fridtjof Nansens vei 17, Lysaker. Tema:  Stedet var hjemmet til den berømte polarfareren, vitenskapsmannen, diplomaten, humanisten og fredsprisvinneren Fridtjof Nansen. Siden 1958 har Polhøgda huset den uavhengige forskningsstiftelsen Fridtjof Nansens Institutt. (NB Det er begrenset parkeringsplass ved Polhøgda)

*) Medlemspris forutsetter at kontingenten er betalt.

Laste programmet ned som PDF? Det gjør du her

Tidligere års programmer finner du her