Blog Layout

Fortidsminneforeningen restaurerer låve i Båtstø

Fortidsminneforeningen Oslo og Akershus:

Låven på Storehaugen i Båtstø skal istandsettes for ny bruk.

På gården Storhaugen i Asker kommune skal det bli ny aktivitet. De første byggene på eiendommen er fra slutten av 1800-tallet. Her har det vært gårdsdrift og dyrehold. Tidligere eiere har drevet med både bringebær- og tobakk-produksjon. Den ene låvebygningen er registrert i kommunens kulturminneplan med høy verneverdi. 

Nye eiere av gården har lyst til å ta i bruk låven igjen, men på en ny måte. Ønsket er å kunne bruke låven og eiendommen til helse, kultur og friluftstilbud. Eieren jobber selv med dette til daglig og ser muligheten for å utvikle et tilbud på egen eiendom. Sammen med håndverkerne i Løken bygg blir nå låven istandsatt med tradisjonelle teknikker og med materialer fra gården.


Være med?

26. mai vil det være mulig å møte fram. Vi starter med en introduksjon om gården, låven og det pågående restaureringsarbeidet fortelles det fra foreningen. Deretter vil det bli mulig å se seg rundt. Vi stiller med enkel bevertning.

Påmelding: bvs@fortidsminneforeningen.no innen 21. mai.
Spørsmål? Ta kontakt på 97 00 58 58
Adkomst og parkering: Sundbyveien 83, 3477 Båtstø. Parkering ved garasjen.

Les mer: Perle under restaurering - låven på Storhaugen gård — fortidsminneforeningen.oa (squarespace.com)

Sol, ski og Kvikk Lunsj har alltid vært en del av den norske frilufts-tradisjonen. Før andre verdens
1. april 2025
"Sol, ski og Kvikk Lunsj" har alltid vært en del av den norske frilufts-tradisjonen. Før andre verdenskrig var Sportsstua, som lå langs Drammensveien ved Svinesjøen i Asker, et populært utfartssted i bygda. Det sjarmerende røde huset ble bygget i 1923 av Agnes Yggeseth og lå i starten ensomt til i marka ved veien mellom Oslo og Drammen.
Og foruten den lokale historien fra Bærum, et interessant studium av det tidligere norske rettssyste
30. mars 2025
For alle som ønsker å dykke ned i lokalhistorien for Asker og Bærum er denne boka interessant. Ikke bare forteller den om en dramatisk historie i vårt nærmiljø, men gir også et bilde av hvordan vårt rettssystem fungert for rundt 180 år siden. Og foruten den lokale historien fra Bærum, et interessant studium av det tidligere norske rettssystem. Den forteller om de kår folk flest i Norge vokste opp under for rundt 180 år siden, om det norske samfunnets menneskesyn og om befolkningens syn på myndighetspersoner.
Historielagets arbeid har båret frukter slo Historielagets leder fast i sitt innledningsforedrag. På
19. mars 2025
Historielagets arbeid har båret frukter slo Historielagets leder fast i sitt innledningsforedrag. På vegne av styret kunne han fortelle at årsmøtet Historielaget har hatt god oppslutning om sine arrangementer gjennom året og en stadig økende medlemsmasse. En av de største frivillige organisasjoner i Asker og Bærum - Dette viser at det er et stort engasjement for lokalhistorie og kulturarv i Asker og Bærum, og det er en inspirasjon for oss til å fortsette vårt arbeid, sa Erling Bergsaker.
Ragnhild Tangen fikk Historielagets Litteraturpris for mangeårig innsats for Asker og Bærum Historie
19. mars 2025
Ragnhild Tangen fikk Historielagets Litteraturpris for mangeårig innsats for Asker og Bærum Historielag. Som Historielagets leder Erling Bergsaker sa det: Ikke bare har hun bistått med kompetanse der det har vært behov for en ekstra hånd. Hun har også skrevet et stort antall artikler til Historielagets Årbøker.
I 1700 ble Sverige angrepet av Danmark-Norge, Russland og Sachsen-Polen. Det innledet den store nord
1. mars 2025
I 1700 ble Sverige angrepet av Danmark-Norge, Russland og Sachsen-Polen. Det innledet den store nordiske krig. Bakgrunnen for krigen var Sveriges posisjon som stormakt i Østersjøområdet, som de andre landene ønsket å utfordre. Sverige, under ledelse av Karl XII, vant flere innledende seire, men etter hvert ble de presset tilbake. Karl XII angrep Norge i 1716 og i 1718.
For alle som ønsker å dykke ned i lokalhistorien for Asker og Bærum er Historielagets årbøker et vel
28. februar 2025
For alle som ønsker å dykke ned i lokalhistorien for Asker og Bærum er Historielagets årbøker et veldig godt sted å begynne. Her får du beretninger fra både nyere historie og dypdykk i den eldre. Fra årboka for 2024 er det flere artikler som kan være verd å nevne.
Flere innlegg
Share by: