Meny

Gjellestad, det nyoppdagede gravfeltet ved E6 nord for Halden
27.02.19

Gjellestad, det nyoppdagede gravfeltet ved E6 nord for Halden. 

Ved hjelp av moderne metoder har Norsk insitutt for kulturminneforskning (NIKU) og Østfold fylkeskommune avdekket spor av et vikingskip og en rekke gravhauger og hus fra jernalder ved Jellhaugen i Halden kommune.

Arkeologene har blant annet benyttet en motorisert georadar ved Jellhaugen. Teknologien er utviklet av NIKU i samarbeid med flere internasjonale partnere som er organisert i the Ludwig Boltzmann Institute for Archaeological Prospection and Virtual Archaeology (LBI ArchPro).

Vikingskipsfunnet ligger i dag rett under matjorden på ca. en halv meters dyp og tegner seg i datamaterialet som en stor, klar skipsformet struktur innenfor en større sirkel.

 

Asker og Bærum historielag har invitert arkeolog Lars Gustavsen fra NIKU, som kommer til Asker bibliotek og forteller om dette unike funnet og de moderne metodene som er benyttet.

Dato: 27.02.

Tidspunkt: Kl. 18:00

Sted: Asker bibliotek

Adresse

co/ Bjørn Frodahl
Skogvn. 115 B
N-1369 Stabekk

Asker og Bærum Historielag

Asker og Bærum Historielag har til formål å verne om kulturminnene i de to kommunene og spre kunnskap om områdets fortid.

Vi bruker cookies (informasjonskapsler), for trafikkmåling og optimalisering av innhold, vi lagrer ingen personlige data. Les mer