Meny

Frelsesarmeen før og nå
23.01.19

«Frelsesarmeens røtter går tilbake til Øst-London i 1865; året da den amerikanske borgerkrigen tar slutt og slaveriet oppheves. Storbritannia er verdens supermakt, med kolonier i alle tidssoner. Men selv om det ble sagt at solen aldri gikk ned over det britiske imperiet, var det lange skygger. Den industrielle revolusjonen var i full gang, og gjennom flere tiår hadde folk i tusentall forlatt trange kår på de britiske landbygdene og flyttet inn til stadig mer forslummede storbyer» (fra Frelsesarmeens nettsider)

Frelsesarmeen fikk raskt etablert seg og i våre bygder, og Nils-Petter Enstad vil snakke om Frelsesarmeen før og nå

Sted: Frelsesarmeen i Sandvika, Elias Smiths vei 20.

Dato: 23.januar 2019

Kl 18

Sandvika. Frelsesarmeens hus. Fotograf:Asker og Bærum budstikke/Bærum bibliotek

 

Referat fra møtet:

Det kan synes rart at fredelige Frelsesarmeen har en militær organisasjon med titler som oberst, kaptein osv og et medlemsblad som heter Krigsropet.  Forklaringen er at tilhengerne ser seg som soldater i kampen mot verdens ondskap. I valgspråket, Ild og Blod, symboliserer ilden den hellige ånds ild, mens blodet er Jesu blod.

I Sandvika har Frelsesarmeen holdt til siden 1910, i eget hus siden 1925. Her fikk vi (rundt 25 av oss) et foredrag av Nils-Petter Enstad om hva som hadde skjedd gjennom disse årene. Enstad hadde selv arbeidet og bodd her med sin familie i noen år på 1980-tallet. I dag er det Gro Killie som er korpsleder og som fortalte at arbeidet i Sandvika stort sett er det samme som tidligere: gudstjenester, forkynnelse, søndagsskole og selvsagt sang og musikk.  Utenfor huset bestyrer de varmestua i kommunens lokaler. Fretex er en stor og viktig virksomhet og en betydelig inntektskilde.

OHPD (tekst og foto)

Adresse

c/o                              Erling Bergsaker
Brusetveien 69
1395 Hvalstad

Asker og Bærum Historielag

Asker og Bærum Historielag har til formål å verne om lokale kulturminner og spre kunnskap om vår fortid.

Vi bruker cookies (informasjonskapsler), for trafikkmåling og optimalisering av innhold, vi lagrer ingen personlige data. Les mer