Meny

Foredraget « I Peter Wessel Tordenskjolds fotspor» – AVLYST
14.02.24

Viceadmiral Peter Wessel Tordenskiold (1690-1720) Bilde: Nasjonalbiblioteket

Viceadmiral Peter Wessel Tordenskiold (1690-1720) Bilde: Nasjonalbiblioteket

Dagens foredrag om Tordenskjold er dessverre avlyst pga sykdom. Vi beklager dette, men håper å kunne arrangere det på et senere tidspunkt.

 

Onsdag 14. februar kl. 18 på Oslofjordmuseet vil Lars G. Wessel Johnsen la oss bli bedre kjent med vår sjøhelt fra Trondheim. Wessel Johnsen har gitt ut boken «Beretninger om Peter Wessel Tordenskjold og hans Samtid». Tordenskiold er også en tidlig slektning av forfatteren.

Militære seilskip i kamp (illustrasjon: Pixabay)

Militære seilskip i kamp (illustrasjon: Pixabay)

Hvem var Peter Wessel Tordenskjold? Var det ikke han som ble drept i en duell i Tyskland, vil mange spørre? Eller var det ikke han som ba sin motstander om å få låne litt krutt? Hvilken kunnskap har vi egentlig om ham fra skolebøkene? Og hva betød han for Norges frihet? Hva var det med hans personlighet som gjorde at han ble nasjonalhelt i to kongedømmer og like kjent i Skandinavia som på Kontinentet? Dette og mere til vil du få svar på gjennom Lars G. Wessel Johnsens foredrag. Vi følger i Tordenskjolds fotspor til Tyskland hvor den skjebnesvangre duellen ble utkjempet den 12. november 1720.

Foredraget holdes i Oslofjordmuseets lokaler i Vollen og starter kl. 18. Det vil være anledning til å kjøpe foredragsholderens bok om Tordenskjold i salen til en favørpris 400.- (normalpris: 500.-). Kan forhåndsbestilles hos foredragsholderen på epost lars.wessel.johnsen@pareto.no .

Gratis adgang.

Adresse

c/o                              Erling Bergsaker
Brusetveien 69
1395 Hvalstad

Asker og Bærum Historielag

Asker og Bærum Historielag har til formål å verne om lokale kulturminner og spre kunnskap om vår fortid.

Vi bruker cookies (informasjonskapsler), for trafikkmåling og optimalisering av innhold, vi lagrer ingen personlige data. Les mer