Den siste istiden – istrafikken i Asker
20.11.19

«Den siste istiden» kaller man ofte istrafikken i Asker på 18- og 1900-tallet. En viktig næring som blant annet vi kan se i kulturlandskapet ved de mange dammene i Asker og som man årlig har en egen festival for i regi av Asker museum. Historielaget har fått Eyvind Bagle, ved Norsk Maritimt Museum til å holde foredrag for oss.  Møtet holdes i Holmen Sanitetsforenings lokaler på Nesbru.

Innerst i Leangbukta lå det et ishus. Renna gikk fra Dalendammen,»Dæladammen» og krysset den gamle Slemmestadveien. Fotografiet er originalt og meget gammelt, trolig fra omkring 1850. Foto: Asker bibliotek

Dato: Onsdag 20. november

Tidspunkt: kl 18:00