Årbok

Historielagets utgivelser.

De fleste av historielagets utgivelser er å få kjøpt hos Høvik Bokhandel eller Stabekk Bokhandel. Nyere utgivelser er i salg ved Asker Museum, Asker bibliotek, Bekkestua bibliotek samt hos Ark Asker. Utvalgte bøker kan også fåes kjøpt under historielagets arrangementer eller ved henvendelse direkte til Asker og Bærum Historielag (da tilkommer porto og eksp. utgifter). Som medlem av Asker og Bærum Historielag er årboken inkludert i medlemskapet.

Historielaget utgav sitt første årsskrift i 1956 og har utgitt i alt 59 årsskrift/årbøker. Årskrift fra nr. 1 til og med 41 er innbundet i bøker «Vest for byen» I til IX.
Historielaget har utgitt 16 bøker. Den første ble utgitt i 1965 og den siste i 2008. Liste over utgitte bøker med forfatter, årsskrift/årbok med redaktør samt innbundne «Vest for byen» kan leses som Pdf fil nedenfor.

Litteraturoversikt.pdf

Emneoversikt.

Historielaget årskrift/årbok dekket et stort antall emner. Historielaget har fått laget en emneoversikt, med referanser til hvor emnet er behandlet. Oversikten er utarbeidet av Svein Wilhelmsen. Emneoversikten finner du som PDF fil nedenfor.

Emneoversikt.pdf

Utgivelser for salg.

Se oversikten her

co/ Bjørn Frodahl

Asker og Bærum Historielag har til formål å verne om kulturminnene i de to kommunene og spre kunnskap om områdets fortid.