Meny

Program

29. august – 1. september.

Busstur til Sverige.  Turen er fulltegnet.

5. september kl. 18.00 Digitale kilder til kulturminner.

Steinar Kristensen orienterer og demonstrerer bruk av digitale kilder til informasjon om kulturminner, som enhver med tilgang til internett kan benytte. Sted: Hasselbakken. Gratis adgang

7. september kl. 18.00 Vandring til Furubakken på Hvalstad.

I Furubakken på Hvalstad ble det i 1943 arrangert et stort illegalt hopprenn. Furubakken, den tidligere hoppbakken i skråningen øst for Skaugumsåsen, nordvest for Hvalstad stasjon, ble anlagt i 1902. Det siste rennet av en viss størrelse var et landsrenn i 1960. Vidar Ekstrøm og Harald Søgaard Djupvik vil orienter på turen. Deltagelse er gratis. Frammøte Hvalstad stasjon

16. september kl. 12.00. Vandring langs Øverlandselva

Vi går langs Øverlandselva mot Engervannet. Martin Nickelsen orienterer underveis om historisk bruk av elva. Vi setter opp buss for retur til utgangspunktet. Deltagelse er gratis. Frammøte: Øverland utfartsparkering.

23. september kl. 09.00. Busstur til koboltgruvene og Kittelsen-museet i Modum.

Koboltgruvene i Modum sysselsatte på sitt meste mer enn 1200 personer og var på 1800-tallet en betydelig virksomhet i Norge. Vi får omvisning i gruvene og Kittelsen-museet. Lunsj vil bli servert. Deltakerpris for medlemmer 850 kr og ikke-medlemmer 950 kr. Frammøte ved Bjørnegård skole (alternativt Sandvika bussterminal kl. 09.10)

14. oktober kl. 12.00. Vandring langs Kyststien fra Arnestad til Slemmestad.

Vi går kyststien forbi Håkavika og Elnestangen og ser på severdigheter underveis. Frammøte ved parkeringsplass i Arnestadveien, rett nord for Stordammen skole. Det blir satt opp buss for retur til utgangspunktet. Deltagelse er gratis.

11. november kl. 12.00. Omvisning på Dikemark museum.

Vi må melde at det når er fulltegnet til besøket på Dikemark sykehusmuseet 11.11.23

Vi får en guidet omvisning på Dikemark museum. Her er det begrensninger for antall deltakere, og vi må ha forhåndspåmelding. Gratis adgang.

23. november kl. 18.00. Odd Nansen – en glemt storhet?

Foredrag på Ringhøyden seniorsenter. Odd Nansen var i sin tid en kjent arkitekt, stor humanist og aktiv forkjemper for flykningers interesser. Dr. polit. Anne Ellingsen har nylig skrevet boka Arvtakere, og vil med utgangspunkt i boka foredra om Odd Nansen. Gratis adgang.

7. desember kl. 18.00. Julemøte med foredrag om Erik Werenskiold.

Med utgangspunkt i sitt nylig utgitte bokverk vil prof.em. Marit Werenskiold snakke om maleren Erik Werenskiold og spesielt om hans tid i Sandvika og på Solberg. Det serveres snitter og kaker. Sted Asker museum.
Medlemspris kr. 300, andre kr. 400.

Programmet som PDF-fil

Deltakelse på arrangement med deltakeravgift krever forhåndspåmelding. Medlemmer vil bli prioritert.

Med unntak av vandringer og møter med gratis adgang er forhåndspåmelding nødvendig. Påmelding gjøres til historielaget på epost arrangement@abhistorielag.no, eller tlf. 90178298 Påmeldingsfrist 10 dager før arrangement. Betaling til konto nr. 1627 07 25639 eller Vipps nr. 12239. Betaling gjøres en uke før aktuell tur eller møte, men etter at påmelding er bekreftet. Husk å merke betalingen med hvilket arrangement det gjelder.

Adresse

c/o                              Erling Bergsaker
Brusetveien 69
1395 Hvalstad

Asker og Bærum Historielag

Asker og Bærum Historielag har til formål å verne om lokale kulturminner og spre kunnskap om vår fortid.

Vi bruker cookies (informasjonskapsler), for trafikkmåling og optimalisering av innhold, vi lagrer ingen personlige data. Les mer