Meny

Avlyst årsmøet 2021

Kjære medlem

Dessverre fortsetter koronasituasjonen å skape utfordringer for oss alle. For Historielaget har det medført at vi kun har kunnet gjennomføre utendørsaktiviteter som besøket på Roseslottet 15. februar. Innendørs arrangementer er imidlertid mer problematisk og med den skjerpingen som Bærum kommune nå har innført må vi dessverre utsette det planlagte årsmøtet på Bekkestua bibliotek 24. mars.

Vi satser imidlertid på at vi kan møtes senere i vår og har derfor satt ny dato for årsmøtet 14. juni. kl. 18, Bekkestua bibliotek.  Vi sender ut innkalling med møtepapirer i god tid før møtet.

I det øvrige vårprogrammet, gjennomføres alle utendørs arrangementer som planlagt med et unntak. Oscarsborgturen 8. mai må dessverre avlyses da festningsanlegget Oscarsborg vil være stengt frem til sommeren.

Det øvrige programmet blir da:

Asker og Bærum historielag på vandring. Utenfor Tullins hus Foto: Budstiokka/Bærum bibliotek

20. april kl. 17.00. Omvisning Ladegården. Sted: Middelalderparken Oslo.
Oslo Ladegård, bygget i 1725, ligger i Middelalderparken der bispeborgen opprinnelig lå i middelalderen. Dette var et politiske tyngdepunkt i byen med omland. Pris: Medlemmer kr 100, –, andre kr 150,–. Påmelding- og betalingsfrist: 14.04.2021.

29. mai kl. 12.00. Vandring Vestmarka. Frammøte: Franskleiv, parkeringsplassen ved Vestmarksetra.
Vi besøker Gupu og Furuholmen som begge fortsatt betjener turfolk med mat og drikke. Turen går om torvtørkehuset på Semsmåsan, oppført av Historielaget på 90-tallet og restaurert i år. Gratis deltakelse.

12. juni kl. 12.00. Omvisning Bogstad herregård.
Guidet omvisning på Bogstad gård med hage. Gården er sentral i Norges historie, og Norges første statsminister, Peder Anker, bodde her fra slutten av 1700-tallet. Parken på 130 dekar er en av landets eldste landskapsparker. Pris: Medlemmer kr 125,–  andre kr 175,– Påmelding- og betalingsfrist: 05.06.2021.

 

Påmelding til historielaget ved Marit Sørnæs: epost mrsornas@gmail.com – tlf. 916 49 996. Forhåndsbetaling for påmelding skjer til konto nr. 1627 07 25639 eller Vipps nr. 12239

Flere detaljer om Telemarksturen 8. – 11. september sender vi ut kort før påske.

Vi anbefaler også at du følger med på våre hjemmesider  www.abhistorielag.no. Her legger vi ut aktuell informasjon om arrangementene og andre saker vi arbeider med. Her vil også eventuelle endringer i programmet bli annonsert.

Vi ønsker dere en fortsatt god vår og på gjensyn på et av arrangementene våre.

 

Med vennlig hilsen
Asker og Bærum Historielag
Styret

 

 

Adresse

c/o                              Erling Bergsaker
Brusetveien 69
1395 Hvalstad

Asker og Bærum Historielag

Asker og Bærum Historielag har til formål å verne om lokale kulturminner og spre kunnskap om vår fortid.

Vi bruker cookies (informasjonskapsler), for trafikkmåling og optimalisering av innhold, vi lagrer ingen personlige data. Les mer