Meny

Vårvandring fra Asker kirke til Tanum kirke
06.04.19

Vårens første vandring går langs gamle ferdselsårer som kongevei, Ringeriksvei, oldtidsvei og kirkevei fra Asker kirke og til Tanum kirke. I dag heter disse veiene Kirkeveien, Skustadgata, Billingstadveien og Tanumveien.


Et gammelt rodemerke har vokst seg fast til en Askerkalle ved siden av Skustadgata. Merket markerte hvilke strekninger de enkelte bønder skulle holde ved like (Asker bibliotek).

Underveis blir det noen stopp – både for informasjon om hva vi ser, og for å hvile. Turen tar ca. 2 timer. Benytter du egen bil, kan du parkere den ved Tanum kirke og vi organiserer busstransport med avgang kl. 13:00 til Asker kirke. Eventuelle spørsmål kan rettes til Ole H.P. Disen, telefon 915 70 979.

 

Dato: Lørdag 6. april

Tidspunkt kl. 13:30

Oppmøtested: Asker kirke

 

Referat fra vandringen:

Det ble en ganske lang tur denne lørdagen 6.4.2019. De åtte kilometerne fra Asker kirke til Tanum kirke tok nærmere tre timer. Men været var bra, stemningen god og de 30-40 deltagerne fullførte i god stil.

Turen gikk langs den gamle kongeveien til Hvalstad, tok så av den gamle ringeriksveien – nå Skustadgata – til Åstad, så over Staversletta og til Tanum.  Underveis ble det informert kort om steder vi passerte og om gårdsnavnenes betydning av turlederen Ole Disen. Ved kryssingen av Neselva, turens laveste punkt, fikk deltagerne en orientering om stedets historie og om Åstaddammen av formannen i Billingstad Historielag, Tore-Wiggo Sørensen. Det lokale historielaget har gjort en flott jobb med å plassere skilt som opplyser om stedenes historie.

OHPD og BF

Adresse

c/o                              Erling Bergsaker
Brusetveien 69
1395 Hvalstad

Asker og Bærum Historielag

Asker og Bærum Historielag har til formål å verne om lokale kulturminner og spre kunnskap om vår fortid.

Vi bruker cookies (informasjonskapsler), for trafikkmåling og optimalisering av innhold, vi lagrer ingen personlige data. Les mer