Vårtur på Brønnøya
07.05.19

Brønnøya er ekstra vakker om våren og innbyr til vandring på bilfrie stier. Men vi skal ikke bare nyte grønnsvær, blomster og fuglesang, vi skal også få et innblikk i øyas historie fra den gang kalken var en viktig industri. Brønnøya var en perle i denne sammenheng, ikke bare var kalksteinen av beste kvalitet, den ble også tidlig oppdaget og tatt i bruk. Oppmøte ved kabelfergen kl. 17:00. Beregn god tid til parkering, enten i Vestre vei ved Søndre brygge eller i Søndre vei ved krysset mot Vendla. Kabelfergen har begrenset kapasitet og det vil nok bli behov for flere turer over sundet.

Kalovn på Brønnøya. Foto: Jon Stenseng, Asker bibliotek

Historielaget gav i 2005 ut boken «Brent kalk» om denne viktige industrien i våre bygder. Den kan du lese på nett her, eller kjøpe den av Historielaget.

Dato: Tirsdag 7. mai

Tidspunkt: kl. 17:00

Oppmøtested: ved kabelfergen Nesøya-Brønnøya

Asker og Bærum Historielag har til formål å verne om kulturminnene i de to kommunene og spre kunnskap om områdets fortid.