Meny

Vandring langs Lysakerelvas nedre del 21. august
21.08.19

Gml. Lysakerelven. Fotograf: ukjent

Referat:

Denne augustettermiddagn vandret vi langs Lysakerelvas nedre del. Hele området er inne i en omfattende endring med nye næringsbygg og omlegging av infrastrukturen. Med den store betydningen elva har hatt for industriutviklingen i flere hundre år er det viktig å oppsøke stedene og få historiene bak før det hele er forvandlet. Turleder Bjørn Frodahl tok oss med tilbake til ekserserplassen ved Lysaker stasjon, via Fåbrofossen med smier, pudderfabrikk, dynamittproduksjon og papirfabrikk til møller og sagbruk og kjemisk fabrikk. Turen ble krydret med interessante opplevelser fra deltakere og det hele ble avrundet ved Nedre Sollerud med historien om de to gjestgiveriene.

 

——–

 

Vandring langs Lysakerelvas nedre del. Det er 5 år siden sist vi vandret her i Historielagets regi. Den omfattende utbyggingen av området fortsetter og vi ønsker derfor igjen å oppsøke Lysakerområdets spennende og interessante historie før det meste er bygget ned.  Turleder: Bjørn Frodahl. Fremmøte ved Lysaker stasjon – elvesiden. Vandringen tar ca. 2 timer.

Dato: Onsdag 21. august kl.

Klokkeslett: 18:00

Fremmøtested: Lysaker stasjon – elvesiden

Varighet: ca. 2 timer

Adresse

c/o                              Erling Bergsaker
Brusetveien 69
1395 Hvalstad

Asker og Bærum Historielag

Asker og Bærum Historielag har til formål å verne om lokale kulturminner og spre kunnskap om vår fortid.

Vi bruker cookies (informasjonskapsler), for trafikkmåling og optimalisering av innhold, vi lagrer ingen personlige data. Les mer