Meny

Heggedal som industrisamfunn
23.02.22

Referat:

Historielaget fikk onsdag 23. februar igjen gjennomført et ordinært medlemsmøte, denne gang på Venskaben i Asker. Tema for møte var Heggedal som gammelt industristed. Ca 30 medlemmer deltok og Terje Martinsen kåserte levende om blant annet Christiania Tændstikfabrik som ble etablert i Heggedal i 1875. Martinsen orienterte ikke bare om virksomhetene, men også om de sosiale forhold i og rundt fabrikkene og deres ansatte, herunder krisen for de 230 ansatte da fyrstikkfabrikken brant i 1895.
Andre industrivirksomheter i Heggedal som ble omtalt var Sætre kjeksfabrikk, 5 meierier, Viking kalosjefabrikk, Heggedal Ullvarefabrikk og Sylvans Trevarefabrik.
Terje Martinsen gir ca 30 fremmøte medlemmer et levende inntrykk av om Heggedal som gammelt industristed.

Foto/tekst: Erling Bergsaker

 

 

 

Leder i Heggedal historielag Terje Martinsen vil foredra om Heggedal som industrisamfunn. Heggedal var det viktigste industriområdet i gamle Asker. Mange kjente norske virksomheter er etablert eller har hatt produksjon i denne delen av Asker. Påmelding til Erling Bergsaker, epost erlingbe@online.no. Gratis adgang.

Dato: 23. februar

Tid: kl. 18:00

Sted: Venskaben, Asker

Deltakelse på arrangement med antallsbegrensing krever forhåndspåmelding Medlemmer vil bli prioritert.

Adresse

c/o                              Erling Bergsaker
Brusetveien 69
1395 Hvalstad

Asker og Bærum Historielag

Asker og Bærum Historielag har til formål å verne om lokale kulturminner og spre kunnskap om vår fortid.

Vi bruker cookies (informasjonskapsler), for trafikkmåling og optimalisering av innhold, vi lagrer ingen personlige data. Les mer