Meny

Foredragsmøte om Fornebu flyplass historie
19.01.23

Referat:

Interessant møte om Fornebu flyplass historie

Det er åpenbart stor interesse for, og my kunnskap om, Fornebu flyplass historie, som var tema for historielagets foredragsmøte 19. januar. Kristian Rasmussen som selv har vokst opp i nærområdet, orienterte for en fullsatt sal i «Fornebupiloten» om utgangspunktet for at flyplassen ble bygget på Fornebu med åpning i 1939, og historien fram til den ble stengt i 1998. I tillegg var det flere i salen som hadde vært involvert i ulike deler av byggearbeidene på flyplassen i den tid den var i drift.

Kristian Rasmussen foredrar for et engasjert publikum. Foto: Erling Bergsaker

Det var et rikt illustrert foredrag vi fikk høre, med presentasjon av bilder og kart, som i begrenset grad har vært vist tidligere. Bildene og kartmaterialet viste godt utviklingen i området generelt og ikke minst for flyplassen og virksomheten som foregikk.

De i overkant av 50 møtedeltakerne som hadde funnet fram til Forebupiloten denne ettermiddagen,  fikk en interessant oppsummering av denne delen av vår lokale historie.

tekst/bilde: Erling Bergsaker

 

 

 

 

 

Oslo lufthavn, Fornebu var i Norges hovedflyplass fra 1939 til 1998. Kristian Rasmussen vil foredra om flyplassens historie, en periode med store og svært ulike utfordringer. Gratis adgang.

Fornebu 1964. Foto: Fjellanger Widerøe / Bærum bibliotek

Tid: torsdag 19. januar kl. 18.00.

Postkort Fornebu, ca. 1950

Sted: Fornebupiloten, Fornebu S(enteret), Snarøyaveien 55

Adresse

c/o                              Erling Bergsaker
Brusetveien 69
1395 Hvalstad

Asker og Bærum Historielag

Asker og Bærum Historielag har til formål å verne om lokale kulturminner og spre kunnskap om vår fortid.

Vi bruker cookies (informasjonskapsler), for trafikkmåling og optimalisering av innhold, vi lagrer ingen personlige data. Les mer