Meny

Dikemark sykehus – historien
23.11.21

Referat fra møtet:

Interessant møte om Dikemarks historie.

I underkant av 30 deltakere fikk i vårt møte 23. november med seg et interessant foredrag av forfatter og journalist Aina Skoland om Dikemark sin historie. Aina Skogland orienterte levende om historie, fra det ble vedtatt bygget i 1898, åpnet i 1905 og fram til i dag. I foredraget la hun vesentlig vekt på  om menneskene på Dikemark, både pasienter, pleiere og leger, som hun beskrev med utgangspunkt i sin nylig utgitte bok «Dikemark – Porten stenger kl 21.» som omhandler samme tema.  Foredraget ble fulgt opp med interessante spørsmål og samtale om tema knyttet til sykehuset og virksomheten der.

Forfatter og journalist Aina Skoland om Dikemark sin historie

Foto/tekst: Erling Bergsaker

 

 

Historielaget arrangerer foredragsmøte med journalist og forfatter Aina Skoland. Hun vil denne kvelden holde et foredrag om historien til Dikemark psykiatriske sykehus. Sykehuset har vært en sentral plass i Asker siden åpningen i 1905. Foredraget tar utgangspunkt i boka som Skoland og fotograf Vibeke Glosli nylig har gitt ut om dette temaet. Påmelding til Erling Bergsaker, epost erlingbe@online.no. Max antall deltakere 50 personer. Gratis adgang.

Dikemark sykehus 1946/47. Foto: Røed, Lars / Asker bibliotek

Dato: 23. november

Tidspunkt: kl. 18.00.

Sted: Venskapen i Asker, Askerveien 41

Adresse

c/o                              Erling Bergsaker
Brusetveien 69
1395 Hvalstad

Asker og Bærum Historielag

Asker og Bærum Historielag har til formål å verne om lokale kulturminner og spre kunnskap om vår fortid.

Vi bruker cookies (informasjonskapsler), for trafikkmåling og optimalisering av innhold, vi lagrer ingen personlige data. Les mer