Meny

Busstur til Nauen klokkestøperi og Slottsfjellsmuseet i Tønsberg
02.10.21

Referat fra turen:

Kling no klokka, ring no klokka…

TUR TIL TØNSBERG
2. oktober 2021 besøkte et førtitalls medlemmer Norges eneste klokkestøperi utenfor Tønsberg. Bedriften er også Tønsbergs eldste, etablert i 1844, og har siden starten vært drevet av samme familie. I dag er det 6. generasjon, Morten Olsen Nauen, som fører tradisjonen videre.
Vi fikk høre historien og vi fikk et innblikk i prosessen som til slutt ender opp i en klokke. Det kan være en klokke på flere tonn, som er levert til Oslo rådhus, eller en liten gårdsklokke. Prosessen er i prinsippet den samme.
Siden starten har Olsen Nauen levert rundt 3400 klokker til kirker og klokkespill, bl.a. til nesten alle kirker og kapell i våre distrikter, bortsett fra de aller eldste kirkene: Asker, Haslum og Tanum. Alle de 39 klokkene i klokkespillet i Bærum rådhus er også støpt på Nauen gård.
Det ble tid til en attraksjon til i Norges eldste by, nemlig Slottsjellet og Slottsfjellmuseet. To dyktige guider ledet oss gjennom Tønsbergs eldste historie og kampen mellom baglere og kong Sverres birkebeinere.
Turledere til Tønsberg var Terje Asdøl og Henning Strøm.

 

tekst: OHPD, Foto: OHDP/Harald Kolstad

 

Vi besøker Norges eneste klokkestøperi, Nauen klokkestøperi ved Tønsberg, som har produsert kirkeklokker og klokkespill i mer enn 175 år. Deretter går ferden til Slottsfjellsmuseet, som har mye interessant ikke minst fra vikingtiden og tidlig middelalder. Max antall deltakere: 40 personer. Forhåndspåmelding jfr. beskrivelse nedenfor. Deltakerpris: Medlemmer kr 550 og andre kr 650.

 

Dato: 2. oktober

Tidspunkt: kl 09:00

Oppmøtested:

Når ikke annet er angitt er all påmelding til historielaget ved Marit Sørnæs, epost mrsornas@gmail.com tlf. 916 49 996. Forhåndsbetaling for påmelding skjer til konto nr. 1627 07 25639 eller Vipps nr. 12239. Påmeldingsfrist 10 dager før arrangement.

Adresse

c/o                              Erling Bergsaker
Brusetveien 69
1395 Hvalstad

Asker og Bærum Historielag

Asker og Bærum Historielag har til formål å verne om lokale kulturminner og spre kunnskap om vår fortid.

Vi bruker cookies (informasjonskapsler), for trafikkmåling og optimalisering av innhold, vi lagrer ingen personlige data. Les mer