Meny

Besøk på Arbeidermuseet i Oslo
19.10.19

Referat fra besøket:

ARBEIDERMUSEET 19. OKT. 2019

Det var ikke mange som trosset høstregn og kronglete reisevei denne lørdagen, men vi 10-15 som stilte opp på Sagene fikk en hyggelig stund.

To unge, kunnskapsrike og særdeles dyktige gaider – Eirin Svendsen og Aleksander Herseth – fortalte levende om de tusen fabrikkjentene på Hjula Veveri og Graahs Spinneri og deres lange og harde arbeidsdag, men også om samholdet og om livets lyse sider.  Og jammen fikk vi også prøver på arbeidersanger og revyviser om livet ved Akerselva.

Det ble ingen lang Sagene-vandring, vi holdt oss i strøket rundt Beyerbrua og i Sagveien, hvor Arbeidermuseet holder til i det gamle apoteket. En av de gamle arbeiderboligene er restaurert og inndelt i boliger som leies ut på vanlig måte. Men vi fikk besøke en toroms leilighet som var innredet etter 1917-standard med vedfyring og do i gården, men likevel moderne for sin tid med strøm og innlagt vann.

Til slutt smakte det godt med kaffe og kake i Hønse-Lovisas hus hvor en sagmester bodde i sin tid. Det har aldri bodd noen Hønse-Lovisa i huset, hun er en litterær figur hos Oskar Braaten.

OHPD og BF

 

Lørdag 19. oktober kl. 13:00

Vi besøker Arbeidermuseet og en typisk arbeiderbolig i Sagveien 28, Oslo. Besøkene inngår i en vandring i strøket rundt Beyerbrua, Hjula veveri og Hønselovisas hus.

Hønse-Lovisas hus 1964. Foto: K Gjesdahl, Oslo museum

Det er ikke fellestransport. Forslag til transport:

Trikk: Man kan ta trikk til stoppestedet «Biermannsgate» og gå 3-4 minutter til Sagveien 28: Trikk nr. 11 fra Stortorvet, nr. 12 fra Aker brygge, eller nr. 13 fra Bekkestua.

Buss: Man kan ta buss til Alexander Kiellands plass og gå 5-6 minutter: Buss nr. 34 fra Jernbanetorget eller nr. 54 fra Nationaltheatret. Det er parkeringsmuligheter i Mølla Park, innkjøring fra Sannergata.

Dato: lørdag 19. oktober 2019

Tidspunkt: kl 13:00

Oppmøtested: Arbeidermuseet, Sagveien 28, Oslo

Adresse

c/o                              Erling Bergsaker
Brusetveien 69
1395 Hvalstad

Asker og Bærum Historielag

Asker og Bærum Historielag har til formål å verne om lokale kulturminner og spre kunnskap om vår fortid.

Vi bruker cookies (informasjonskapsler), for trafikkmåling og optimalisering av innhold, vi lagrer ingen personlige data. Les mer