Meny

Båtbygging i Asker
08.01.19

Båtbygging i Asker

Jon A. Aulie forteller om den spennende båtbyggertradisjonen som har vært i Asker Foredraget begynner kl 18 i Oslofjordmuseet i Vollen.

Christian Jensen med en av sine regattabåter
Foto: Asker bibliotek bildesamlingen

 

Referat fra møtet:

BÅTBYGGING I ASKER

Historielagets første arrangement i 2019 skjedde i samarbeid med Vollen historielag og var et foredrag på Oslofjordmuseet i Vollen den 8. januar. Temaet var trebåtbygging og foredragsholder var Jon A. Aulie.
Aulie tok særlig for seg byggingen av lystbåter rundt Oslofjorden og i særdeleshet det som foregikk i Vollen fra siste delen av 1800-tallet på verftet til Anker & Jensen. En rekke av datidens store skarpseilere ble tegnet og bygd der. Hvis noen av de 120 tilhørerne lurte på hvordan de såkalte «meterbåtene» fikk sin betegnelse, så hadde Aulie en forklaring på det – uten at mange ble særlig klokere. Kanskje var det bare båtkonstruktøren selv som forsto ligningen?
Polarskuta «Maud» ble også bygd i Vollen. For øyeblikket ligger den i opplag i Hurum, men skal etter planen finne sin endelige plass der den ble sjøsatt i 1917.

OHPD

Adresse

c/o                              Erling Bergsaker
Brusetveien 69
1395 Hvalstad

Asker og Bærum Historielag

Asker og Bærum Historielag har til formål å verne om lokale kulturminner og spre kunnskap om vår fortid.

Vi bruker cookies (informasjonskapsler), for trafikkmåling og optimalisering av innhold, vi lagrer ingen personlige data. Les mer